Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Vörösboros pirított sertésmáj recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1 kg sertésmáj
» 2 fej hagyma
» 3 gerezd fokhagyma
» 1 nagyobb hámozott paradicsom
» 1 db lecsópaprika
» 1 dl száraz vörösbor
» 1 kiskanál őrölt pirospaprika
» kevés majoránna
» őrölt bors
» só
» 1 kanál sertészsír a hagyma dinszteléséhez
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A májat kicsit előfőzzük, sótlan vízben. Kihűtés után felszeleteljük. A hagymát apróra vágjuk, kevés zsíron megpároljuk. A szétnyomott, apróra vágott fokhagymát is hozzáadjuk, majd a felszeletelt sertésmájat is hozzátesszük, és addig pirítjuk, míg enyhe pörköt (pirult réteget) kap kívülről.

A paradicsomot meghámozzuk úgy, hogy csumáját kivágjuk, tetejét kereszt alakban bevágjuk, majd 1 percre forró vízbe mártjuk, így a héja könnyen lehúzható róla. Az ilyen módon megtisztított paradicsomot négyfelé vágjuk, a serpenyőbe tesszük, és szétnyomjuk.

Az ízlés szerint feldarabolt paprikát is hozzátéve megborsozzuk, paprikázzuk. Kiskanálnyi majoránnát is adunk hozzá, majd kevés vörösbort hozzátöltve szaftjára pirítjuk. Ha puhább paprikát szeretnénk a sorrendet felcserélhetjük, közvetlenül a máj után tegyük a serpenyőbe.
Megjegyzés / tipp:

Burgonyát, rizst, tarhonyát ajánlok mellé.
0 komment 11 ember kedveli lilagondolatok
2016.01.29 09:12
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
hagyma dinszteléséhez, májat kicsit, hagymát apróra, felszeletelt sertésmájat, paradicsomot meghámozzuk, héja könnyen, ilyen módon, serpenyőbe tesszük, ízlés szerint, sorrendet felcserélhetjük, felcserélhetjük, dinszteléséhez, felszeleteljük, megtisztított, megborsozzuk, pirospaprika, paradicsomot, felszeletelt, hozzátesszük, lecsópaprika, paradicsomot, megpároljuk, paprikázzuk, Kiskanálnyi, szétnyomjuk, feldarabolt, hozzátöltve, közvetlenül, szétnyomott, sertésmájat, meghámozzuk, sertészsír, Vörösboros, serpenyőbe, paradicsom, majoránnát, sertésmáj, hagyma, gerezd fokhagyma, nagyobb hámozott paradicsom, lecsópaprika, száraz vörösbor, kiskanál őrölt pirospaprika, kevés majoránna, őrölt bors,
Húsgombóc leves
1 komment 6 ember kedveli
Töltött sült alma
0 komment 1 ember kedveli
Gesztenyés süti sütés nélkül
0 komment 3 ember kedveli
GYORS MÁLNABOR
0 komment 2 ember kedveli
Almás fánk lekvárral
0 komment 3 ember kedveli
Sajtos-húsos burgonyaszeletek
0 komment 5 ember kedveli
Feketeerdő torta
0 komment 5 ember kedveli
Székelykáposzta
0 komment 5 ember kedveli
Túrórácsos szelet !
0 komment 7 ember kedveli
Szivárvány szelet
0 komment 10 ember kedveli
Cukkinis-gombás lecsó...
0 komment 10 ember kedveli
Illatos gombaleves.
0 komment 3 ember kedveli
Meggyes kukoricaprósza
0 komment 6 ember kedveli
Pörkölt cukros dió
0 komment 12 ember kedveli
Jénaiban sült brokkoli...
0 komment 16 ember kedveli
Zöld pestos csirkemell zelleres burgonyapürével
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.